Vanaf maandag 13 februari is de F.S. Emsenslaan in Rauw door werken afgesloten voor alle verkeer, ook fietsers en voetgangers. De werf bevindt zich tussen de Canadalaan en de Wateringstraat.

De firma Rega voert de werken uit in twee fases. Fase 1 eindigt op 12 maart, dan legt de aannemer de werf tijdelijk dicht met asfalt om zo de doorgang te verzekeren voor de wielerwedstrijden Zuidkempense Pijl (19 maart) en de Scheldeprijs (5 april). Na 5 april start fase 2.

Een omleiding is voorzien via de Zuiderring – Postelsesteenweg – Kiezelweg. De buurtbewoners werden door de aannemer op de hoogte gebracht via een bewonersbrief.

In de eerste fase voert de aannemer werken uit die de nieuwe toekomstige verkaveling moet aansluiten op de riolering.

Fase 2, na 5 april
Na 5 april volgt dan de tweede fase. Deze werken omvatten de aanleg van een verhoogd kruispunt ter hoogte van de toegang tot de nieuwe verkaveling. De aanleg van het kruispunt duurt ongeveer een week, daarna heeft het nog een week nodig om uit te harden. Het verhoogd kruispunt moet een veilige toegang garanderen tot de nieuwe verkaveling en bestuurders aanzetten hun snelheid te verlagen.

Ook tijdens fase 2 is de F.S. Emsenslaan afgesloten voor alle verkeer en volg je de omleiding via de Zuiderring – Postelsesteenweg – Kiezelweg.